2013

ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΣ!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

       Με αφορμή δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικό μέσο , τα οποία αναρτήθηκαν ύστερα από σχετική ανακοίνωσή μας, σχετικά με προσπάθειες συγκάλυψης σκανδάλων κ.λ.π. από το Γραφείο του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ανακοινώνονται και διευκρινίζονται τα παρακάτω:

     1. Η καταγγελία υποβλήθηκε την 16-11-2012 και την 20-11-2012 (αφού προσκομίστηκαν τα σχετικά έγγραφα από τον καταγγέλοντα ) απέστειλα προς την καταγγελόμενη επιχείρηση το παρακάτω έγγραφο διερεύνησης της καταγγελίας:

       ΘΕΜΑ: Διερεύνηση καταγγελίας

      1. Σας γνωρίζουμε ότι στο γραφείο μας υποβλήθηκε καταγγελία από τον κ.*****, ο οποίος καταγγέλει ότι εργάστηκε στην επιχείρηση από την 9-1-2012 μέχρι την 12-8-2012 με μηνιαίες αποδοχές 656 ευρώ και την προβλεπόμενη άδεια. Έχει λάβει το ποσό των 4.200 ευρώ, ενώ η επιχείρηση δέχεται ότι του κατέβαλε το ποσό των 5.100 ευρώ. Καταγγέλει επίσης ότι η επιχείρηση του οφείλει το ποσό των 2.943 ευρώ, καθόσον εργάστηκε περισσότερες ημέρες και ότι η υπογραφή που υπάρχει στην υπ. Αριθ. 1133/19-5-2012 απόδειξη πληρωμής δεν είναι δική του.
    2.  Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε ενημερώστε αν τα καταγγελόμενα είναι αληθή και σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί η επιχείρηση για την ικανοποίηση του αιτήματος.



                                                                                                        Γεώργιος Δ. Ασδρές

                                                                                                      Συμπαραστάτης  Δημότη-
                                                                                                              Επιχείρησης 

    2. Την 30-11-2012 έλαβα τις υπεύθυνες δηλώσεις του καταγγέλοντα ,το περιεχόμενο των οποίων είναι το παρακάτω:

Α)  ΠΡΟΣ: ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ *****
      Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις, που προβλέπονται από τις        διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι : 
      Συμφωνώ με το υπόλοιπο ποσό που έχω λαμβάνειν ως δεδουλευμένο από την επιχείρησή σας όπως το προσδιόρισε το λογιστήριο και ανέρχεται στα 1800 ευρώ.
Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται πάσης φύσεως επιδόματα, υπερωρίες, αργίες, Σαββατοκύριακα κ.λ.π. Δηλώνω δε υπεύθυνα ότι πέραν αυτού του ποσού ουδεμία άλλη οικονομική απαίτηση έχω από την επιχείρηση  *****.


                                                                            Ημερομηνία :30-11-2012
                                                                                   Ο Δηλών  ****



Β) ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

     Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις , που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986 , δηλώνω ότι :

Κύριε Ασδρέ,

 Σας ευχαριστώ για την άμεση διαμεσολάβησή σας μεταξύ εμού και της επιχείρησης****  σχετικά με τις μισθολογικές μου διαφορές . Όσον αφορά μια απόδειξη πληρωμής μου που αμφισβήτησα ως προς την υπογραφή μου και την οποία σας ανέφερα, σας δηλώνω με την παρούσα ότι ύστερα από αμοιβαίες εξηγήσεις λύθηκε η παρεξήγηση και δεν υφίσταται πλέον κανένα πρόβλημα επιπλέον σας ενημερώνω ότι συμφώνησα στο ποσό που έχω να λαμβάνω , ως δεδουλευμένο 1800 ευρώ, από τα οποία έλαβα ήδη τα 1300 ευρώ σήμερα 30-11-2012.


                                                                           Ημερομηνία: 30-11-2012
                                                                                  Ο Δηλών *****
       3. Την  4-2-2013 ο καταγγέλων με νεότερη καταγγελία ανακάλεσε όσα είχε δηλώσει υπεύθυνα και εν γνώσει των συνεπειών του Νόμου περί ψευδούς δηλώσεως στις παραπάνω δηλώσεις, με το αιτιολογικό ότι αναγκάστηκε να το κάνει γιατί αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.
       Όπως έχω δηλώσει και με την από 15-3-2013 ανακοίνωση , σε δείγμα έντεκα (11) υπογραφών του  υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους και ότι ενώπιόν μου δεν υπέγραψε, παρά μόνο ανέγραψε το ονοματεπώνυμό του με κεφαλαία γράμματα. Δήλωσε δε ότι «θα τους κυνηγήσω γιατί δεν με προσέλαβαν πάλι για εργασία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «ΑΓΓΕΛΩΝ ΠΟΛΙΣ» .
       Σημειώνεται ότι η σύμβασή του έληξε την 12-8-2012 και η καταγγελία υποβλήθηκε την 16-11-2012, ενώ η αμφισβητούμενη απόδειξη πληρωμής εκδόθηκε την 12-5-2012.

      Για τους παραπάνω λόγους και για όσους αναφέρω αναλυτικά στην από 18-2-2012 επιστολή μου προς τον καταγγέλοντα, έκρινα ελεύθερα, χωρίς κάποια παρέμβαση , με γνώμονα την προστασία του καταγγέλοντα από τις συνέπειες της ψευδούς δηλώσεως, ότι ολοκληρώθηκε η διαμεσολάβηση. Μετά την από 7-3-2013 αίτησή του, όπως έχω ανακοινώσει , απέστειλα όλα τα έγγραφα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θες/νίκης , για ποινική αξιολόγηση.

        4. Σε απάντηση  των δημοσιευμάτων για συγκάλυψη σκανδάλων κ.λ.π. από τον Συμπαραστάτη παραθέτω την πρόσφατη αλληλογραφία μου με τον Δήμαρχο , από την οποία προκύπτει ότι η σχέση μας είναι άκρως τυπική και φυσικά δεν θα ήταν αποδεκτή από μέρους μου οποιαδήποτε παρέμβαση –υπόδειξη σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Γραφείου.
         α. Έγγραφο προς τον Συμπαραστάτη του Δημότη:
 Λόγω υπηρεσιακών αναγκών  το τμήμα Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου, το οποίο στεγάζεται προσωρινά στο κτίριο της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π., πρέπει να μετακινηθεί στο κτίριο όπου στεγαζόταν παλαιότερα (1ος όροφος πρώην Επαρχείου Λαγκαδά ), παρακαλούμε για την μετακίνηση της έδρας του γραφείου σας στο Δημοτικό κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Σοχού.

                                                                                           Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                                         ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ   

    Σημειώνεται ότι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πρόνοιας μου δήλωσε ότι το Τμήμα θα παραμείνει στο χώρο που ήδη στεγάζεται. Σήμερα στο πρώην γραφείο του Συμπαραστάτη στεγάζεται η Δημοτική Σύμβουλος ,κ. Σαρίκου, βοηθός του κ. Στραζέμη , για θέματα κτηνοτροφίας και αγροτικής παραγωγής.

       β.  Έγγραφο του Συμπαραστάτη του Δημότη προς κ. Δήμαρχο Δήμου Λαγκαδά:

     1.  Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε με έκπληξη ενημερώθηκα ότι με το υπ. Αριθ. Πρωτ. :6728 έγγραφο σας εντέλεσθε , την μετακίνηση της έδρας του γραφείου του Συμπαραστάτη στο Δημοτικό κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Σοχού, λόγω υπηρεσιακών αναγκών(στέγαση του Τμήματος Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας), ενώ στο από 7-2-2013 Δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρονται ως λόγοι μετακίνησης, διάφοροι αυτών που αναφέρονται παραπάνω. Βέβαια η έκπληξή μου ενισχύθηκε από το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε έστω μια τυπική προφορική ενημέρωση.
      2.  Με το παραπάνω σχετικό σας πρότεινα την παραμονή της έδρας στο Λαγκαδά για λόγους ουσιαστικούς, αλλά και τυπικούς, σύμφωνα με τα άρθρα 1 και 17 του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου(Ο.Υ.Ε.) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου(ο Συμπαραστάτης είναι όργανο της Διοίκησης και η Διοίκηση είναι εγκατεστημένη στην έδρα του Δήμου).
     3.   Επειδή, όμως, όπως γνωρίζετε, δεν λαμβάνω την προβλεπόμενη από τον νόμο αντιμισθία, παρακαλώ όπως εγκρίνετε την μετακίνησή μου από το αμαξοστάσιο του Δήμου προς τον Σοχό και τις άλλες ενότητες , με υπηρεσιακό όχημα.

                                                                                                 Γεώργιος Δ. Ασδρές
                                                                                             Συμπαραστάτης Δημότη-
                                                                                                 Επιχείρησης


    γ. Έγγραφη απάντηση Δημάρχου προς Συμπαραστάτη του Δημότη:

        Στη συνέχεια του παραπάνω (α) σχετικού στο περιεχόμενο του οποίου επιμένω και αξιώ την εφαρμογή των όσων ορίζονται από σήμερα 6/2/2013 απαρέγκλιτα, σας γνωρίζω ως απάντηση στις αιτιάσεις που αναφέρετε στην (β) σχετική, τα εξής:
       Α. Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης τον οποίο κληθήκατε με απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου να υπηρετήσετε, είναι μια σημαντική καινοτομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που καθιερώθηκε με το Νόμο 3852/2010, την οποία μάλιστα πιστεύουμε και στηρίζουμε , αρκεί ο καθένας από την πλευρά του να κατανοήσει το ρόλο και τη συμμετοχή του , σύμφωνα με το πνεύμα του Νομοθέτη. Φρονούμε λοιπόν ως Διοίκηση ,ότι στη δική μας αρμοδιότητα είναι να
 κρίνουμε αν θα ταλαιπωρηθούν ή απεναντίας θα ωφεληθούν οι Δημότες μας, με την περιοδική μετακίνηση της έδρας σας στις Δημοτικές μας Ενότητες και θα κριθούμε ως αιρετοί για την ορθότητα ή μη των αποφάσεών μας.
                                                                                              Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                                                 ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ      

     Με την ευκαιρία ανακοινώνεται ότι ο θεσμός του Συμπαραστάτη είναι ανεξάρτητος και εγγυήσεις ανεξαρτησίας αποτελούν :
     α. Η εκλογή του από το Δημοτικό Συμβούλιο με πλειοψηφία 2/3 του συνόλου των μελών του, καθώς και η δυνατότητα ανάκλησης του μόνο με την ίδια πλειοψηφία , με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του.
     β. η απουσία ιεραρχικού ελέγχου και διοικητικής εποπτείας.
     γ. το απεριόριστο δικαίωμα κατά συνείδηση γνώμης, καθώς ως προς την καταστατική θέση και τις ευθύνες του, ισχύουν οι διατάξεις για τους δημοτικούς συμβούλους.
(άρθρο 77 παρ. 6 Ν.3852/2010, άρθρα 98 και 135 Ν. 3463/2006).
     δ. το κώλυμα εκλογιμότητας σε αιρετή θέση στο Δήμο Λαγκαδά, εφόσον παραμένει στο αξίωμα μέχρι την ημέρα ανακήρυξης των υποψηφίων.
(άρθρο 14 παρ. 7 Ν. 3852/2010).  
Γεώργιος Δ. Ασδρές
                                                                                 Συμπαραστάτης Δημότη-
                                                                                     Επιχείρησης 

About City lagadas news Nick Mc Kain

All Rights Reserved By Google power New york. Awesome Inc. πρότυπο. Από το Blogger.