2013

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΗ !!!



Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης  Δήμου Λαγκαδά.



   Καταγγελία υπ. αριθ. 66/2012


   Με την παραπάνω καταγγελία ο δημότης ***** κατήγγειλε στο Γραφείο μας ότι εργάστηκε σε Δημοτική Επιχείρηση με οκτάμηνη σύμβαση. Όταν έληξε η σύμβαση ζήτησε από την επιχείρηση το ποσό των 2.943 Ευρώ , ως υπόλοιπο εξοφλητικό, για την εργασία που πρόσφερε στο παραπάνω χρονικό διάστημα. Στην ίδια καταγγελία δήλωσε ότι αμφισβητεί την υπογραφή του σε μια απόδειξη πληρωμής της επιχείρησης. Επειδή η επιχείρηση αρνήθηκε την οφειλή προσέφυγε στον Συμπαραστάτη του Δημότη.
  Στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης για την επίλυση της διαφοράς, γνωστοποίησα το περιεχόμενο της καταγγελίας στον Πρόεδρο της Επιχείρησης, με εντολή του οποίου δόθηκε στον καταγγέλοντα το ποσό των 1800 Ευρώ, σε δύο δόσεις των 1300 και 500 Ευρώ,αντίστοιχα. Ακολούθως ο καταγγέλων δημότης, απέστειλε προς τον Συμπαραστάτη και την επιχείρηση τις από 30-11-2012 υπεύθυνες δηλώσεις, με τις οποίες εκφράζει τις ευχαριστίες και την ικανοποίησή του για την διαμεσολάβησή μας  και την επίλυση της μισθολογικής διαφοράς. Όσον αφορά δε την αμφισβήτηση της υπογραφής του την απέδωσε σε παρεξήγηση,η οποίαλύθηκε, ύστερα απόαμοιβαίες εξηγήσειςκαι ότιδεν υφίσταται κανένα πρόβλημα.
  Με την υπ. αριθ. 10/2013 καταγγελία του ο ίδιος δημότης κατήγγειλε ότι όσα δήλωσε στις παραπάνω δηλώσεις δεν ισχύουν , ότι αναγκάστηκε να το κάνει, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και ότι εμμένει στην αμφισβήτηση της υπογραφής του και ότιθέλω να ενεργήσετε τα νόμιμα για να τιμωρηθούν αυτοί που έκαναν την πλαστογραφία.
  Σε επικοινωνία που είχαμε με τον τότε Πρόεδρο της Επιχείρησης , δήλωσε ότι ο ισχυρισμός του καταγγέλοντα δεν είναι αληθής, καθόσον η διαφορά στην υπογραφή του οφείλεται στο γεγονός ότι κάθε φορά υπογράφει με διαφορετικό τρόπο. Η ίδια απάντηση μας δόθηκε και από την υπάλληλο  του Λογιστηρίου της επιχείρησης. Από μια οπτική εξέταση σε δείγμα έντεκα (11) υπογραφών του συγκεκριμένου δημότη, διαπιστώσαμε σημαντικές διαφορές μεταξύ τους.
  Κατόπιν των παραπάνω ενημερώσαμε προφορικά τον καταγγέλοντα για την σοβαρότητα της καταγγελίας και ακολούθως του αποστείλαμε το παρακάτω έγγραφο:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ                      Λαγκαδάς, 18-02-2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ               Αρ.Βιβλ.Κατ.Υπ:10/2013    
ΔΗΜΟΤΗ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
Ταχ.Δ/νση:Λουτρών 14
Τηλ. & FAX:23943 31083            
                                   ΠΡΟΣ:


                                   ΚΟΙΝ: 2.Γρ.Δημάρχου


 ΘΕΜΑ: Διερεύνηση καταγγελίας

  1.Κύριε ****, σε απάντηση των από 16-11-2012 και 04-02-2013 καταγγελιών σας , σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:
  α.”Ύστερα από την 16-11-2012 καταγγελία σας για οικονομική οφειλή της επιχείρησης προς εσάς, απέστειλα, όπως γνωρίζετε , το από 20-11-2012 έγγραφο προς την ....., σε συνέχεια του οποίου η μισθολογική διαφορά διακανονίστηκε και ακολούθως υπογράψατε τις σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις, με τις οποίες δηλώσατε ότι δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις , ικανοποιηθήκατε οικονομικά και ότι η αμφισβήτηση της υπογραφής σας οφείλεται σε παρεξήγηση. Μάλιστα στην από 30-12-2012 Υπεύθυνη δήλωσή σας προς τον Συμπαραστάτη του Δημότη, εκφράσατε τις ευχαριστίες σας για την άμεση διαμεσολάβησή μας.
  β. Σχετικά με την από 04-02-2013 καταγγελία σας και την εμμονή σας στην αρχική καταγγελία (16-11-2012) σας υπενθυμίζω την ενώπιόν μου δήλωσή σας , ότι η διοίκηση αθέτησε την υπόσχεση της προς εσάς για πρόσληψή σας ως οδηγό στο τρενάκι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της “ΑΓΓΕΛΩΝ ΠΟΛΙΣ”. Από την υποβολή της πρώτης καταγγελίας σας επισήμανα την σοβαρότητα του περιεχομένου αυτής. Όσον αφορά την αμφισβήτηση της υπογραφής στην υπ. αριθ. 1133/2012 απόδειξη της.... σας επισημαίνω ότι , από την οπτική εξέταση των έντεκα(11) συνολικά υπογραφών σας, που υπάρχουν στους δύο φακέλους των καταγγελιών σας , υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους. Διαπίστωσα δε ότι ενώπιόν μου στην από 04-02-2013 καταγγελία σας και στη θέση “υπογραφή” αναγράψατε αρχικά μόνο το ονοματεπώνυμό σας με κεφαλαία γράμματα και ύστερα από παρότρυνση μου θέσατε την υπογραφή σας.
 2.Κατόπιν των παραπάνω θεωρώ ότι η διαμεσολάβηση ολοκληρώθηκε και η καταγγελία τίθεται στο αρχείο. Σας ενημερώνω δε ότι προκειμένου να διαγνωσθεί η γνησιότητα ή η πλαστότητα της υπογραφής σας, απαιτείται γραφολογική έρευνα από επιστημονικό γραφολόγο που να συντάξει έκθεση γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης, ύστερα από παραγγελία του αρμόδιου εισαγγελέα, στον οποίο έχετε τη δυνατότητα να προσφύγετε.
  3.Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.



                                      Γεώργιος Δ. Ασδρές   
                                     
          
                                      Συμπαραστάτης Δημότη-
                                         Επιχείρησης

    Ο καταγγέλλων με την από 7-3-2013 αίτησή του ζήτησε την εξέταση και διερεύνηση του θέματος από ειδικό γραφολόγο.
  Ο Συμπαραστάτης προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα της καταγγελίας, η οποία απαιτεί ειδικές γνώσεις επιστήμονα, δικαστικού γραφολόγου, που θα ενεργήσει ύστερα από παραγγελία του αρμόδιου Εισαγγελέα ,απέστειλε τον σχετικό φάκελο στην Εισαγγελία Πρωτ/κών Θεσ/νίκης, για ποινική αξιολόγηση και περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης.

       
                                Γεώργιος Δ. Ασδρές


                            Συμπαραστάτης Δημότη-
                                   Επιχείρησης

About City lagadas news Nick Mc Kain

All Rights Reserved By Google power New york. Awesome Inc. πρότυπο. Από το Blogger.