Συνάντηση της Κατερίνας Μάρκου με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο


Συνάντηση της Κατερίνας Μάρκου με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο



Με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα η Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου, με τον οποίο συζήτησαν για τα κέντρα υγείας της περιφέρειάς της αλλά και για το μείζον θέμα της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.
Συγκεκριμένα, η κ. Μάρκου αναφέρθηκε στις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν σε προσωπικό και υλικά τα Κέντρα Υγείας Κουφαλίων, Διαβατών και Θέρμης, για τις οποίες την ενημέρωσαν οι αρμόδιοι δήμαρχοι, αλλά και στην επιχειρούμενη συρρίκνωση του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών, το οποίο εξυπηρετεί περί τους 12.000 ασθενείς από το Δήμο Χαλκηδόνας ετησίως.
Επίσης, ζήτησε να μάθει από τον κ. Υπουργό τι προτίθεται να κάνει για να βρεθεί μια μόνιμη λύση για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, λόγω της μείωσης της ετήσιας επιχορήγησης αλλά και των μεγάλων ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς το Νοσοκομείο, με άμεση συνέπεια να αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα μισθοδοσίας των υπαλλήλων του αλλά και τις οφειλές προς τους προμηθευτές του.
Χαρακτηριστικό είναι ότι με τη συμπληρωματική επιχορήγηση που δόθηκε για το Α’ τρίμηνο του 2013 από το Υπουργείο Υγείας την 1η Μαρτίου, ύψους 2,7 εκ. ευρώ, αφού καλυφθεί το υπόλοιπο της μισθοδοσίας Φεβρουαρίου, απομένει 1 εκ. ευρώ για τη μισθοδοσία του Μαρτίου, η οποία υπολογίζεται στα 3,2 εκ. ευρώ. 
Ο Υπουργός ενημέρωσε την κ. Μάρκου ότι το Παπαγεωργίου θα λάβει το 100% της μισθοδοσίας αλλά προοδευτικά και δήλωσε ότι πρέπει η Διοίκηση του νοσοκομείου να αποφασίσει αν θέλει να ενταχθεί το νοσοκομείο στο ΕΣΥ και να γίνει δημόσιο ή να παραμείνει ΝΠΙΔ, οπότε θα λαμβάνει την επιχορήγηση με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, τα οποία απέχουν πολύ από το παρελθόν. Πάντως, διαβεβαίωσε την κ. Μάρκου ότι, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να διασωθεί το νοσοκομείο.
Ο κ. Υπουργός έδειξε ενδιαφέρον για τα θέματα των Κέντρων Υγείας και δήλωσε ότι θα κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει επικουρικούς γιατρούς όσο το δυνατόν συντομότερο, με την προκήρυξη του Μαρτίου. Επίσης, ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ κ. Δημοσθένης Ανδριόπουλος θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Κουφαλίων την Παρασκευή.
Για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών, ο Υπουργός ενημέρωσε την κ. Μάρκου ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει αναλάβει να γνωμοδοτήσει για το θέμα και ότ εκείνος θα κάνει δεκτή τη γνωμοδότηση αυτή.
Για το θέμα του Κέντρου Υγείας Πάρου, για το οποίο είχε συνάντηση η κ. Μάρκου με αντιπροσωπεία κατοίκων, ο Υπουργός ενημέρωσε ότι έχει πάει παιδίατρος στο νησί και σύντομα θα σταλεί και μόνιμος.
Τέλος, για το Διαλυνάκειο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης, ο Υπουργός είπε πως θα διατηρήσει το Διοικητικό του Συμβούλιο και θα μείνει ως έχει. 

About City lagadas news Nick Mc Kain

All Rights Reserved By Google power New york. Awesome Inc. πρότυπο. Από το Blogger.