ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Επίκαιρη ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου.........


Ευθύνες για την ρύπανση του Θερμαϊκού κόλπου από την Μονάδα Καθαρισμού Αποβλήτων της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης – Επίκαιρη ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου


Για το θέμα της εκτεταμένης ρύπανσης του Θερμαϊκού Κόλπου από τη Μονάδα Καθαρισμού Αποβλήτων που λειτουργεί στη ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης και τις ευθύνες της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και της ΕΥΑΘ, που είναι οι υπεύθυνοι φορείς για τη διαχείριση της ΜΚΑ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Αριστεράς, Κατερίνα Μάρκου.
Η κ. Μάρκου αναφέρεται στο γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η ΜΚΑ λειτουργεί χωρίς να υπάρχει εν ισχύ Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων ενώ, λόγω παλαιότητας και προβλημάτων, αδυνατεί να επεξεργαστεί τα πάνω από 5.000.000 κυβικά μέτρα βιομηχανικών λυμάτων, τα οποία ρυπαίνουν τον Θερμαϊκό κόλπο αλλά και τις στραγγιστικές τάφρους μέσω των οποίων καταλήγουν σ’ αυτόν.
Ρωτά, λοιπόν, τους αρμόδιους Υπουργούς Μακεδονίας και Θράκης και Ανάπτυξης τι ενέργειες έχουν γίνει, μέχρι σήμερα, για το θέμα αυτό προς την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ, στην οποία το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι μέτοχος κατά 35% και σε ποιές ενέργειες σκοπεύει να προβεί ώστε η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ και η ΕΥΑΘ ΑΕ να αναλάβουν  τις ευθύνες τους όσον αφορά την ολοκληρωμένη ανακατασκευή και διαχείριση της ΜΚΑ, για  να σταματήσει άμεσα το διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος του Θερμαϊκού Κόλπου και των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.
Η επίκαιρη ερώτηση αναμένεται να συζητηθεί τη Δευτέρα 11 Μαρτίου.

About City lagadas news Nick Mc Kain

All Rights Reserved By Google power New york. Awesome Inc. πρότυπο. Από το Blogger.