ΕΡΩΤΗΣΗ κ Σαββα Αναστασιαδη σχετικα με την διακοπή της χρηματοδότησης στην Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου από το Γερμανικό κράτος......




     Σύμφωνα με καταχώρηση στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα politics.gr,  η οποία αναπαράγει δημοσίευμα από τις  Γερμανικές εφημερίδες Bild και Tagesspiegel, το Γερμανικό κράτος διέκοψε την χρηματοδότηση στην Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου, στην οποία στεγάζονται δεκατέσσερις πολιτιστικοί σύλλογοι των Ελλήνων της ομογένειας.
      Όπως αναφέρετε στις εφημερίδες, από το 1992 επιχορηγείτε η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου και το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο με περίπου 40.000 Ευρώ τον χρόνο από το Γερμανικό κράτος, ποσό το οποίο μαζί με τις συνδρομές των Ελλήνων της ομογένειας , ήταν αρκετό για να πληρώνονται ενοίκιο κτηρίου, θέρμανση, μισθός υπαλλήλου  κλπ.
   Επειδή,  η απροειδοποίητη απόφαση του Γερμανικού κράτους για διακοπή της χρηματοδότησης, θα οδηγήσει στο κλείσιμο του Πολιτιστικού κέντρου  της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου.
    Επειδή οι δεκατέσσερις πολιτιστικοί σύλλογοι έχουν ζωτικής σημασίας δραστηριότητα στην Κοινότητα, διατηρώντας ζωντανά τα ήθη , τα έθιμα και την Ελληνική συνείδηση.
Επειδή, οφείλουμε ως κράτος να αποδίδουμε σεβασμό και να προσφέρουμε αρωγή στους απανταχού Έλληνες.
Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:

Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεστε να αναλάβετε για την άσκηση πίεσης προς τις αρχές της Γερμανίας, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία και οι δραστηριότητες των δεκατεσσάρων πολιτιστικών συλλόγων της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου;

About City lagadas news Nick Mc Kain

All Rights Reserved By Google power New york. Awesome Inc. πρότυπο. Από το Blogger.