ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΟΛΩΝ ΟΣΟΙ ΘΑ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ Δ.Ι.Σ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΠΗΓΗ

Από τη μία ο Αρχιεπίσκοπος, από την άλλη ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και στη μέση όλοι οι άλλοι να "χορεύουν", ανάλογα με τη συγκυρία, στον ρυθμό των γερόλυκων.


Έτσι θα μπορούσε να συνοψιστεί η σύνθεση της νέας Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, του διοικητικού οργάνου της Εκκλησίας που ξεκινά τις συνεδριάσεις του από τις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Έξι μητροπολίτες από την «παλαιά» Ελλάδα και έξι από τις «νέες χώρες» που θα διοικήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου την Εκκλησία της Ελλάδος. Σε μία συγκυρία εξαιρετικά δύσκολη για τη χώρα. Αρχιερείς που θα κληθούν να διαχειριστούν τις πολιτικές εξελίξεις που, καλώς ή κακώς, σχεδόν πάντα έχουν αντίκτυπο και στην Εκκλησία.

Που θα πάρουν θέση για τις «καυτές» πατάτες που κάθε τόσο φέρνει η επικαιρότητα, όπως την κατάργηση της αργίας της Κυριακής, τις διεκδικήσεις της τρόικας απέναντι στην Εκκλησία (περιουσία, μισθοδοσία κλήρου κ.ά.). Που θα μελετήσουν την πρόταση του Αρχιεπισκόπου για την αξιοποίηση της περιουσίας και θα κληθούν να προετοιμάσουν το έδαφος για να εκλέξει η (μεγάλη) σύνοδος της ιεραρχίας τον Οκτώβριο και τον Φεβρουάριο, αρκετά – όπως όλα δείχνουν- νέα μέλη.

About City lagadas news Nick Mc Kain

All Rights Reserved By Google power New york. Awesome Inc. πρότυπο. Από το Blogger.